Gelderblom Bodegraven

Gelderblom Bodegraven



BBQ-en doe je met Gelderbom

Ook voor een geslaagde BBQ bent u bij Slagerij Gelderblom aan het goede adres. Wij adviseren u graag met het kiezen van de juiste stukken vlees. Ook hier kunnen wij het u makkelijk maken en een BBQ assortiment op maat aanbieden en u compleet ontzorgen. Aan alles is gedacht, zelfs aan stokbrood en natuurlijk overheerlijke sauzen. En wilt u het eens helemaal anders doen of bent u een doorgewinterde BBQ fanaat? Bij Slagerij Gelderblom kunt u ook terecht voor eersteklas BBQ specialiteiten als picanha, bavette of lamsracks.
​​​​​​​

Barbecue folder →



Allergenen of dieet informatie? Vraag ernaar in de winkel.

Visliefhebber? Wij hebben diverse visspiezen in ons assortiment.

Kent u ons duurzame en plasticvrij wegwerpservies al?



Recepten




Barbecue pakketten

Quality "meatlover" pakket

Per persoon: € 13,95
Vanaf 4 personen


Spareribs
BBQ chicken spies
Black Angus burger
Grill steak
Porc belly stick


Quality "compleet" pakket

Per persoon: € 6,99
Vanaf 4 personen


Rundvleessalade
Aardappelsalade
Salade van het huis
Brood met kruidenboter
Saus naar keuze

Quality "de luxe" pakket

Per persoon: € 12,95


Kipsaté spiesen
Beef steak
Toscaanse spies
Black Angus burger
Varkenshaas brochette


Quality "premium" pakket

Per persoon: € 16,95
Vanaf 4 personen


Biefstukspies
Italiaanse kipdijspies
Varkenshaas brochette
Black Angus burger
Kipsaté spies
Saus naar keuze
Stokbrood met kruidenboter Rundvleessalade
Salade van het huis

Quality "gelderblom" pakket

Per persoon: € 9,95


Kipsaté spiesen
Verse hamburger
Kipfilet gemarineerde
Shaslicks
"Special van de slager"


Quality "exclusief" pakket

Per persoon: € 19,95
Vanaf 4 personen


Quality bbq spies
Black Angus burger
Luxe kipspies
Beef roast steak
Luxe varkenshaasspies
Rundvleessalade
Aardappelsalade
Salade van het huis
Fruitsalade
Saus naar keuze
Divers brood met diverse toppings

Quality "kids" pakket

Per persoon: € 3,95


Hamburger
BBQ worst
Kipsaté


Quality "family" pakket

Per pakket: € 399
Geschikt voor minimaal 25 personen


50 kipsaté spiesen
15 kip op stok spiesen
15 varkenshaas medaillonspies
15 filetlapjes gemarineerd
15 hamburgers
15 biefstukspiesen
15 kipshaslicks
Aardappelsalade
Rundvleessalade
Stokbrood met kruidenboter
Knoflooksaus
BBQ saus
Satésaus


 De specialist in groot-vleesspecialiteiten

Flat iron steak - sucade

Picanha - staartstuk

Tomahwak steak - ribeye met lang bot

Tri-tip - liesstuk

Brisket - runderborst

Boston butt - procureur

Porc belly - varkensbuik


Quality Tri-tip recept

Elk BBQ seizoen komen er weer nieuwe en inspirerende bbq-recepten naar boven. De Tri-tip is zo'n recept. Dit stuk vlees is relatief onbekend bij het grote publiek. Daar moet verandering in komen!

De Nederlandse benaming van de Tri-tip is: liesstuk. Dit stuk vlees heeft een aantal bijnamen, bijvoorbeeld het "ezeltje". Dit stuk vlees kan zowel rosé als gegaard worden klaargemaakt. Een ezel kan dit dus nog goed bereiden. Hetzelfden geldt voor de bijnaam "jonggehuwden stukje". Met dit stuk vlees kon de netgetrouwde vrouw altijd een goed bereid stuk vlees serveren aan haar echtgenoot.

De bijnamen doen dit mooie stuk vlees bijna tekort. Het is een prachtig stuk rundvlees, waar u dus alle kanten mee op kunt. Ter inspiratie een smakelijk recept voor de Tri-tip met bijpassende topping.

Ingrediënten

1000 gram Black Angus Tri-tip • 2 tl uienpoeder • 2 tl gedroogde peterselie • 1 tl knoflookpoeder • 1 tl gemalen zwarte peper • 2 tl zeezout


Stap 1

Meng de uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en het zeezout in een kom tot alles gelijkmatig is verdeeld. U heeft zojuist uw "rub" gemaakt. Wrijf het vlees overal goed in met uw "rub" en doe dit minimaal 2-4 uur van tevoren zodat het kruiding goed intrekt.

Stap 2

Zorg ervoor dat uw bbq verwarmd is tot 100 graden en gaar het vlees indirect in een gesloten bbq tot een kerntemperatuur van 48 graden. Dan haalt u het vlees even van uw bbq.

Stap 3

Verhoog de temperatuur van uw bbq tot 200 graden en grill een mooie bruine korst op het vlees gedurende 2 minuten per kant op direct vuur, zodat er een mooie grillkorst omheen komt.

Stap 4

Haal het vlees van de bbq af en laat dit 5 minuten rusten, snijdt het vlees haaks op de draad in mooie dunne plakjes en serveer deze op een houten plank. Serveer er een donkere bbq saus of een heerlijke chimichurrie bij.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.