HERKOMST RUNDVLEES

Uitsluitend eerste klas vlees


Iedere maandag toert Jan Gelderblom, vakslager en franchisegever, naar boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom om zelf de ‘dikbillen’ te selecteren die uiteindelijk bij jou op het bord belanden. Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van de Gelderblomgroep.
De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven.

‘s Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden dartelen ze er lustig op los in de weide. De koeien krijgen goed te eten; niet te overdadig, want dat is niet goed voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo goed uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of overdadig mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren!

De runderen die Gelderblom selecteert, gaan naar de slachterij en worden dezelfde dag nog afgeleverd in de centrale worstmakerij te Driebruggen. Al het vlees is dus dagvers! Vanuit Driebruggen zorgt Gelderblom er voor dat de halfproducten verspreid worden over de vijftien filialen in den lande.