Gelderblom Bodegraven

Gelderblom Bodegraven



Vers vlees

Onze producten worden gemaakt met de beste kwaliteit vlees. Lees meer over ons kalfsvlees, rundvlees, lamsvlees en geitenvlees!

​​​​​​​








Kalfsvlees

In onze slagerij verkopen wij vers Hollands kalfsvlees. Lekker mals en rosékleurig kalfsvlees met een eigen karakter.

Al het kalfsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd te verkrijgen.

  • Kalfsoester
  • Kalfsschnitzel
  • Kalfslappen
  • Kalfspoulet
  • Kalfsgehakt
  • Kalfslever
  • Kalfsschenkel

Afbeelding


Rundvlees

Uitsluitend eerste klas vlees

Iedere maandag toert Jan Gelderblom, vakslager en franchisegever, naar boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom om zelf de ‘dikbillen’ te selecteren die uiteindelijk bij jou op het bord belanden. Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van de Gelderblomgroep.
De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven.

‘s Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden dartelen ze er lustig op los in de weide. De koeien krijgen goed te eten; niet te overdadig, want dat is niet goed voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo goed uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of overdadig mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren!

De runderen die Gelderblom selecteert, gaan naar de slachterij en worden dezelfde dag nog afgeleverd in de centrale worstmakerij te Driebruggen. Al het vlees is dus dagvers! Vanuit Driebruggen zorgt Gelderblom er voor dat de halfproducten verspreid worden over de vijftien filialen in den lande.

  • Rundergehakt
  • Beefburgers
  • Runderlappen
  • Sucadelappen
  • Riblappen
  • Duitse biefstuk
  • Tartaar
  • Runder verse worst


Black Angus Beef, het kaviaar onder het rundvlees

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Dit Schotse rundvlees uit de noordelijke Highlands, Black Angus Beef, is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit. Black Angus Beef is een uniek product dat uitermate geschikt is voor zowel bakken als grillen. Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Het vlees van deze runderen is een culinaire delicatesse vanwege zijn marmering die de smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Dit alles met als doel een mals, sappig en bijzonder smaakvol stukje vlees van een superieure en constante kwaliteit te kunnen leveren.

Rood vlees, dat rundvlees omvat, is een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals ijzer, selenium, zink, en B-vitamines waaronder vitamine B12. Geen enkel voedsel bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid, zodat het doel moet zijn een breed scala van levensmiddelen in het dieet: balans is de sleutel. Mager rood vlees kan deel uitmaken van een gezonde en evenwichtige voeding.

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn alle belangrijke elementen die gelden voor de gekwalificeerde Schotse boerderijketen. De garantieregeling houdt in dat, alleen dieren van de boerderijen die aan de zekerheidseisen voldoen, in aanmerking komen om te worden geclassificeerd als Scotch Beef. De boerderijen worden per jaar geïnspecteerd en alleen dan kan de kwalificatie 'Scotch Beef' worden toegekend aan die runderen die zijn geboren en getogen op zeker Schotse boerderijen.

Kom en overtuig jezelf van dit uitzonderlijke stukje Schots rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus Steaks, Rib-eye steaks en kogelbiefstuk in ons assortiment.




Lamsvlees

Je vind bij ons vers Hollands lamsvlees; een stukje vlees met een geheel eigen karakter. Het lamsvlees wordt op ambachtelijke wijze uitgesneden en bewerkt tot vele producten en specialiteiten.

  • Lamsbout; met en zonder been
  • Gevulde lamskroon, kant-en-klaar (als een kroon)
  • Lamskotelet
  • Lamshaasje
  • Lamsfilet
  • Lamsrack
  • Halal lamsrack
  • Lamsgehakt
  • Merqueze worstjes
  • Lamskotelet d’Avignon

Geitenvlees

  • Geitensaté
  • Geitenrollade
  • Geitenlapjes
  • Geitenbiefstuk
  • Geitenpoulet


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.