Slagerij Gelderblom Patrick Bakker

Slagerij Gelderblom Patrick Bakker

Worstmakerij van slagerij gelderblom Patrick Bakker

Bij binnenkomst in een van de Gelderblom slagerijen valt meteen op dat er iets bijzonders aan de hand is. De geur van vers vlees en de aanblik van ambachtelijke producten in de vitrines doen je watertanden. De producten uit onze ambachtelijke worstmakerij zijn beroemd om hun smaak en kwaliteit. Van de smakelijke achterham tot de gerookte kipfilet en de befaamde worstsoorten, hier proef je ambacht in elke hap.

In de moderne worstmakerij, die recentelijk is verhuisd naar een nieuwe locatie, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur die de ambachtelijke werkwijze optimaliseert. Deze combinatie van traditie en innovatie draagt bij aan de hoge kwaliteit en smaak van de producten. Daarnaast helpt de unieke werkwijze van één centrale worstmakerij om de CO2-uitstoot te minimaliseren, wat bijdraagt aan een duurzamer productieproces. 


​​​​​​​

Uitgebreid assortiment

Met acht verschillende soorten grillworsten, waaronder naturel, naturel met kaas, kip, kip met kaas, sambal kaas, bami, saté en Spaanse grillworst, is er voor iedereen iets te kiezen. Maar de grillworst is niet het enige waar klanten voor terugkomen. Ook de diverse ham soorten, zoals de ambachtelijk gemaakte achterham, zijn geliefd. Wekelijks worden er duizenden kilo’s worst en vleeswaren gemaakt, wat getuigt van de immense populariteit.

Onze leverworst wordt hier gemaakt volgens een geheim recept. Andere producten die een podium verdienen zijn de gegrilde gehaktproducten, rookworst, BBQ-worst en de gebraden gehaktballen en spareribs. Deze producten zijn onmisbaar voor de slagerijen van Gelderblom en mogen niet ontbreken in het assortiment.

Innovatie en ontwikkeling

Ook in onze worstmakerij is men continu bezig met innovatie. De slagers delen hun kennis met de worstmakerij om zo tot een optimaal kwaliteitsniveau te komen. De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van zoutreductie en worden er meer natuurlijke ingrediënten toegevoegd om de kwaliteit te verbeteren en bij te dragen aan een gezonder product. We gaan u in de toekomst zeker verrassen met nieuwe producten uit onze eigen worstmakerij. 

Vakmanschap en passie

Wat de producten van Gelderblom zo bijzonder maakt, is de passie en het vakmanschap dat in elke stap van het proces zit. Het smaakt wat onze worstmaker maakt! Onze kracht is ons ambacht! De unieke recepturen en exclusieve samenstellingen maken dat de producten van Gelderblom zich onderscheiden in kwaliteit en smaak.
Voor meer informatie over de ambachtelijke worstmakerij en de heerlijke producten, bezoek je onze winkels. Laat je verleiden door de authentieke smaken en ontdek waarom zoveel klanten keer op keer kiezen voor de producten van Gelderblom.


​​​​​​​

De ambachtelijke aanpak

Al ruim dertig jaar hebben de Gelderblom slagers hun eigen ambachtelijke worstmakerij waar tal van producten op traditionele wijze worden gemaakt. De unieke samenstelling van goed vlees en specifieke ingrediënten zorgt voor een hoogwaardig product. De worstmakers werken met geheime recepturen die generaties lang zijn doorgegeven en verfijnd.

pijlers van gelderblom

Unieke ambachtelijke worstmakerij sinds 1994

Geheime recepturen en exclusief assortiment

Specialist in acht soorten grillworst

Specialistische seizoensproducten

Onderscheidend in kwaliteit en smaak


pate uit eigen keuken

Vers en zeer smaakvol, ideaal voor op een toastje bij de borrel. Je kan kiezen uit diverse soorten paté, de onderstaande zijn een aantal patés uit ons wisselende assortiment.

  • Paté van het seizoen
  • Cranberrypaté
  • Peperpaté
  • Paté di Napoli
  • Bourgondische paté
  • Paté van het huis
  • Uienconfijtpaté
  • Grove paté
  • Roompaté


​​​​​​​

recepten specialiteiten

Om volop van onze specialiteiten te genieten, geven we u graag een overzicht van onze specialiteiten en de bereidingswijze.


Boswachtertje

Een heerlijk filetlapje met bieslookroomkaas en gebakken bospaddestoelen. Ca. 10 - 20 minuten in de koekenpan bakken. Erg lekker bijvoorbeeld met krieltjes en broccoli. Ca. 175 gram.

Varkenshaas uit het bos

Een ovenschaaltje voor 2 personen, gevuld met varkenshaas (met stroganoffsaus gemarineerd), afgebakken met bospaddestoelen en bieslook. Ca. 15 minuten op 175 graden in de oven. Lekker met bijvoorbeeld gebakken krieltjes en rauwkostsalade.

Seasonbol

Onze seasonbol is een soort biefstuk, omwikkeld met gerookt ontbijtspek, gemarineerd met glutenvrije oliemarinade en heeft een topping van rucola, Parmezaanse kaas en cherrytomaten. 20 minuten in de oven grillen op 150 graden.

Steak de chef

Lekker met een truffelmarinade en plakjes pancetta. De steak de chef is heerlijk van de barbecue, maar kan ook even in de koekenpan gebakken worden. Ongeveer twee minuten per kant bakken. Deze specialiteit weegt circa 125 gram.

Gegrilde sparerib

Eén van de producten waar wij trots op zijn is de gegrilde sparerib. Een echte delicatesse. Wij kruiden deze ribjes met een heerlijke, licht pittige marinade. Vervolgens worden de spareribs krokant gegrild tot ze botergaar zijn. Heerlijk bij een Oosterse rijstmaaltijd of als snack. Afgekloven vingers worden niet vergoed!

  Spaanse vink

Gekruid gehakt met serranoham en chorizo, afgestreken met een French garden marinade. De Spaanse vink weegt circa 135 gram en wordt circa 15 minuten om en om gebakken. Lekker bij broccoli of gemengde sla en aardappeltjes.

Pollo di parma

Kipfilet met zongedroogde tomaten, bieslookkaas en spinazie, omwikkeld met parmaham. De pollo di parma weegt circa 300 gram (genoeg voor 2 personen) en wordt 20 tot 25 minuten rustig gebakken. Lekker met krielaardappeltjes en haricots verts

Gevulde carpacciofilet

Een smakelijk rosbieflapje met pijnboompitjes en bosuitjes. Het lapje weegt ca. 100 gram. Even zachtjes bakken; ca. 10 minuten en het smaakt heerlijk! Goed te combineren met broccoli, sla en rijst.

Carpacciotapenade

Deze tapenade bestaat uit fijngehakte biefstuk, kappertjes, olijfolie, geraspte kaas en pijnboompitten. Heerlijk voor op een toastje of stokbroodje. Deze tapenade is alleen in het weekend verkrijgbaar.

Orientaalse kiprol

Gemarineerde kipfilet met ontbijtspek en paneermeel topping. De kiprol weegt circa 125 gram en wordt 15 minuten rustig gebakken tot het vlees gaar is. Lekker bij rijst en doperwten en worteltjes.

 Rundervink

Gemalen en gekruid rundvlees, met een runderlapje omwikkeld. De rundervinken wegen circa 100 gram en kan je in 10 minuten zacht rondom bakken. Lekker bij gekookte aardappeltjes en sperziebonen.

Vleestoffee

Op grootmoeders wijze gekruid gehakt, omwikkeld met bladerdeeg, afgegarneerd met geroosterd sesamzaad, ei en gekibbelde uitjes. Een echte traktatie bij uw maaltijd, of als snack! Bereiding: ca. 25 minuten in de oven op 185 graden. Zo heb je in een handomdraai een feestelijke maaltijd op tafel staan.

Saltimbocca

Een gemarineerde varkens- of kalfsschnitzel met parmaham en Parmezaanse kaas. De saltimbocca weegt ca. 150 gram. Je bakt de schnitzel in ca. 2 minuten aan een kant bruin. Samen met bijvoorbeeld pasta of rijst en gebakken groente een gezonde maaltijd.

Gemarineerde kalkoenbiefstukjes

Kalkoenbiefstuk met een milde marinade met o.a. mosterd. De biefstuk weegt ca. 125 gram. De gemarineerde kalkoenbiefstukjes in ca. 15 minuten gaar bakken in de koekenpan. Lekker met bijvoorbeeld gebakken krieltjes of rijst en sperzieboontjes.

Japanse kip steaks

Heerlijk kippenvlees, gekruid en gegaard in de grill. Gemarineerd in een yakitorisaus (een zoete saus) en gegarneerd met witte sesamzaadjes. De steak hoeft alleen nog even te worden opgewarmd en is daarom perfect voor de barbecue, als snack of bij de warme maaltijd.

Provencaalse varkenshaas

Heerlijke varkenshaas gekruid met Provençaalse kruiden zoals oregano, thijm en basilicum. Ingepakt in bladerdeeg geeft het een feestelijke aanblik. Ca. 25 minuten op 180 graden in de oven. Prima te combineren met zomergroenten.

Varkenshaas spies

De varkensspies bestaat uit 3 varkenshaasmedaillions, omwikkeld met ontbijtspek. De spies kort bakken (2 x 3 minuten om en om) in de koekenpan of op de barbecue. Lekker bij bijvoorbeeld Indische of Hollandse maaltijden of de barbecue.

Kalfscordon bleu

Een heerlijk gekruide kalfscordon bleu, bestaande uit kalfsgehakt met Hollandse kaas en kalfsham. De kalfscordon bleu 15 minuten rustig bakken. Lekker bij bloemkool en aardappeltjes.

Rosbief rolletje

Een rosbieflapje gevuld met pancetta, bieslookroomkaas en rucola. Het rosbiefrolletje rondom kort bakken in de koekenpan (ongeveer 10 minuten) of in de oven op 175 graden. Gewicht circa 150 gram. Lekker bij bijvoorbeeld aardappels, broccoli of sla. Maar ook op de barbecue een heerlijke specialiteit.

Diverse leversoorten

Wij hebben verschillende soorten heerlijke lever in de vriezer. Zo hebben wij kalfslever, varkenslever en kippenlever.

Schwarzwalder kipfilet

Gemarineerde kipfilet, omwikkeld met Schwarzwalder rauwe ham.

↑ naar boven


Diepvriespakketten

Bij ons kan je terecht voor heerlijke diepvriespakketten. Zo heb je altijd een passend stukje vlees in huis. In overleg bepalen wij welke producten je wenst. Afhankelijk van de samenstelling wordt de prijs bepaald.

De diepvriespakketten kunnen eventueel ingevroren worden.


Gehaktmixen

Nieuw in ons assortiment zijn de gehaktmixen van Verstegen, inclusief glutenvrije optie. Met deze kruidenmixen kan je ons gehakt naar eigen smaak kruiden.

  • Gehaktmix met uitjes
  • Gehaktmix met stroganoff
  • Bretonse gehaktmix
  • Glutenvrije gehaktmix voor gehaktballen

slagerij gelderblom Patrick bakker

Openingstijden

ma - vr

07:00 - 18:00 uur

zaterdag

08:00 - 16:00 uur

zondag

gesloten

24/7 online

Aanmelden voor de nieuwsbrief →

Volg ons online